fbpx Skip to main content

Hva som er mest gunstig, leie ut møblert eller umøblert?

Det er mange spør oss i Enklere Utleie om hva som er mest gunstig, leie ut møblert eller umøblert.

Det finnes ikke noe riktig svar, men hvis leiligheten er umøblert fra starten så anbefaler vi som regel ikke å møblere den, men hvis den er møblert fra før så kan det være gunstig å leie den ut med møbler.

Bedrifter, ECPATs eller diplomater er noen eksempler på potentiele leieboere som ofte har et ønske om å leie møblert, gjerne med alt fra strykejern til kniv og gaffel. Bedrifter leier da ut til ansatte som kommer fra en annen by eller et annet land. Dette kan være alt fra permanent opphold eller leieboere som ønsker å bruke den som en pendler leilighet. Noen ganger skal leietakeren rett og slett kunne flytte inn med en tannbørste og håndkle.

Når man leier ut møblert så får man som regel litt mer i husleie, men man må huske på at man må erstatte møbler hvis de eventuelt går i stykker.

Hvis man har fine og tidsriktige møbler så er dette noe som kan få opp prisen litt, men på andresiden hvis man leier ut med gamle og slitte møbler så kan det fort trekker ned husleien isteden.

Som eiere så skal man ha innboforsikring på møblene når man leie ut, kostnaden for innboforsikringen kan man trekke av før man eventuelt betaler skatt på husleieinntekten.

Du kan ved langtidslutleie, trekke fra utgifter til møbler når du leier ut møblert. Grensen går ved 15 000kr.

Hvis du kjøper inn noe som koster under 15.000 kroner trekkes fra det året innkjøpet gjøres. Kjøper du for eksempel en ny sofa til 8000 kroner og en snøskuffer for 700 kroner trekker du fra 8.700 kroner året du kjøper det inn.

Men hvis du kjøper møbler og innbo som koster 15 000 kroner eller mer, kan dette avskrives med 20 % per år.

Har du for eksempel kjøpt en sofa som koster 20.000 kroner, kan denne sofaen avskrives det første året med 4 000 kroner, som kan trekkes fra leieinntekten (når du skal sende inn skatteoppgjøret). Det neste året er restverdien 16 000 kroner, og da blir 20 % av dette 3 200 kroner, som kan trekkes fra det andre året. År tre er du under grensen på 15 000kr (12 800kr), Det betyr at du i år 3 kan avskrive hele beløpet på 12 800 kroner i sin helhet.

Avskrivninger føres i et eget skjema som kalles RF-1084. Dette legges ved utleieskjemaet RF-1189 og årets fradrag gjøres i post 2.7 i det skjemaet.

Verdifastsetting av gammelt eller brukt innbo skal gjøres på bakgrunn av antatt salgsverdi. Her kan du for eksempel se på hva du potensielt sett kunne solgt innboet for på Finn.no.

Leave a Reply